tisdag 4 maj 2010

Cirkusaporna

Vi har fått lite klagomål...om att bloggen handlar för mycket om sex. Är det så? Det kanske det är. Jag och Linette ville starta en blogg om "den lesbiska världen", och den omfattar ju betydligt mer än bara sex, och även mer än hetrovärlden.

Vi är en minoritet som av vissa är hatade. Vissa vill utrota oss, vissa tycker att vi är sjuka, vissa ser oss som sexsymboler. Men vi är så mycket mer än vad alla tror. Jag tror inte att andra, "vanliga", människor någonsin kommer förstå vilken styrka det krävs för att vara homosexuell. För att VÅGA komma ut som homosexuell. De förstår inte hur rädd jag kan vara ibland, sent en lördagskväll ute på stan, när jag håller min flickvän i handen. De förstår inte hur arg jag blir när de skriker glåpord efter mig och den jag älskar. Jag älskar Linette, är det ett brott? Vad är det som är så otroligt vidrigt med att jag älskar en tjej, att jag har sex men en tjej, att den axel jag lutar mig mot på tunnelbanan tillhör en människa utan kuk...jag mår bra av att vara kär i henne, låt mig vara det, det skadar ju ingen.

Vi satt på tunnelbanan en kväll för några veckor sedan, på väg hem från bio tror jag...vi skulle hem till mig. Jag lutade mig mot Linettes axel, och efter ett tag vände jag ansiktet mot henne och kysste henne på kinden. Bakom oss satt två killar i våran ålder, de började skrika. Det verkade som att det var årets händelse att se ett lesbiskt par, för de ropade till sig en kompis som satt längre fram i vagnen. Kompisen satte sig mittemot oss och stirrade på oss som om vi var apor på cirkus. "Jävlar! har nån en banan så man kan mata?!" ungefär så. De började skrika att vi var vidriga, äckliga, sjuka. Och efter ett tag var vi inte bara cirkusapor, nu var vi cirkuselefanter!

Varför ska jag behöva känna mig som ett freak för att andra ska ha något att skratta och prata om? Och folk som rycker in med någon snäll liten kommentar som "kör hårt tjejer", asså kom igen. Blir bara så irriterad, lixom, känner du dig som en hjälte nu eller? Blev du en bra människa nu för att du "stod upp" för homosexuella. Aa okej och det var ju inte för att alla dina kompisar stod runt omkring dig. Fan vad coolt asså. Riktigt awesome.

Jag önskar bara att folk kunde bry sig på riktigt, och inte för att det är lite inne som det är...man ska vara miljövänlig, äta vegetariskt utan att veta varför, bry sig om mänskliga rättigheter trots att man handlar på HM och DinSko, etc ni fattar. Jag vill få folk att börja bry sig, och inte på nåt jävla hycklarsätt.

Jag vet inte hur man ska reagera när händelser som den jag beskrev händer. Ska man konfrontera dem? eller bli arg och börja skrika, gråta, skratta...kommentera! skriv vad du skulle gjort i samma situation, vore kul att höra. :)

7 kommentarer:

  1. Har varit med om precis samma sak. Skulle vila slå till dem, eller demonstrativt ge min flicka en extra kyss. Men jag kan inte minnas att vi gjorde någonting alls, gav dem en mördande blick och gick av på våran station, i och för sig med huvudet högt hållet och händerna inslingrade varandra. Man blir så irriterad! ._.

    SvaraRadera
  2. Så ska det se ut didde. Asbra skrivet!

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Jag slängde en tom plastflaska i huvet på killen...inte för att skada honom, utan för att jag blev så jävla arg haha. Men det kan vara svårt att komma på vad man ska säga eller göra och så kommer man alltid på massa bra grejer efteråt...

    Kul att ni gillade inlägget btw! ska skiva mer sånt då. Och fortsätt ge kritik. Både negativ och posotiv uppskattas!

    /Denise

    SvaraRadera
  5. För det första så är det eran blogg, ni får skriva precis vad ni vill, det är inte ni som tvingar folk att läsa dem, de som skickar negativa kommentarer gör det för att de egentligen älskar er men har en enda liten minigrej som de stör sig på...Och vi vet ju alla att man inte kan ändra den man älskar ;) ^^

    Det är så hemskt att höra att sånna här påhopp faktiskt sker, jag är personligen glad att jag aldrig har sett eller upplevt det själv, det är så svårt att veta hur man ska reagera, hur förväntas man reagera? Vad vill satanisterna att man ska göra? Titta på dem med äcklad blick och säga: "Vaddå? Är du hetrosexuell? Fy fan vad äckligt!!" Fast då sänker man sig till deras nivå... Svårt det där.
    Tack för en bra blogg :)

    SvaraRadera
  6. Du ska vara glad att du aldrig varit med om något sådant, för det gör en så sjukt arg. Men om det någon gång skulle hända så ska du veta att vi finns här! :)

    Tack själv för att du läser bloggen! :D

    <3

    SvaraRadera
  7. Om folk tittar så är det inte så mkt man kan göra åt saken. Men det är ju skillnad på att GLO och att titta. När jag ser sånt, hetro eller homo (whatever), så ler jag.
    Att se kärlek gör mig lycklig.
    Men att kommentera, nej tack, mina ögon och mitt leende säger nog.
    Och ärligt skulle jag gärna se mer folk hångla,pussas, krama, hålla handen, viska i nåns öra, _betee sig kärleksfullt_ öppet på officiella platser. Den som inte kan uppskatta sånt behöver öppna den där gamla burken med självdistans dom sparat för regniga dagar.
    (menar inte att jag vill se folk med tungorna i nån annans hals, halv innanför underkläderna. Nej tack, rent a room!!)
    Folk är så himmla stiffa i det här samhället. For better or worse :/

    tack för en strålande blogg, ser fram emot framtidens inlägg :)

    SvaraRadera